100% Natuurzuiver en Biologisch

Botanical Beauty

Dit zijn producten die gemaakt zijn op basis van heilzame planten, kruiden en bloemen. En als doel hebben om het biologische evenwicht van de huid in stand te houden.

Kenmerken:

 • 100% natuurzuiver
 • Biologisch
 • Effectief
 • Veganistisch
 • Helpt bij herstel van: Eczeem, Psoriasis, Acné en Kloven
 • Geschikt voor alle huidtypen, inclusief baby en kinderhuid
 • Ondersteunt de droge, vochtarme huid
 • Dierproefvrij
 • Geen chemisch-syntetische kleur,- geur,- en conserveringsmiddelen
 • Productie in Nederland
 • 5 geurlijnen:

Lavendel: Puberhuid, ontstekingen, reinigend, ontspannend, eczeem, acné, hoofdpijn, insecten-werend, parasieten, slapeloosheid, stress.

Roos: Rijpere huid, verstevigend, losse huid, verwennerij, vrouwen hormonen, couperose.

Eucalyptus-Mint-Rozemarijn: Stimulerend, helpt tegen schimmels, bacteriën, staphylokokken, mycose huid, goed voor de luchtwegen en bij verkoudheid, hoofdpijn, wondroos, waterpokken, vale huid, rokershuid.

Calendula-Mandarijn: Droge huid, gevoelige huid, eczeem, psoriasis, helend, kalmerend, straie, littekens, verzachtend.

Calendula-Rijstekiem: Overgevoelige huid, heilzaam, psoriasis, eczeem, droge huid, kalmerend, verzachtend, ontspannend, striae en littekens, allergie voor noten, bestraalde huid, (oud) oncologische patiënt.

 

TIP: De Calendula Rijstekiem is uiterst geschikt voor mensen met huidproblemen en notenallergie!

ALS JE ’T NIET KUNT OPETEN, MOET JE HET OOK NIET OP JE HUID SMEREN!

Waarom niet?
De huid is ons grootste orgaan en 60% van de ingrediënten van onze verzorgingsproducten kunnen door haar worden opgenomen en zo in je bloedbaan komen.

Wat zijn natuurlijke producten?
Dit zijn producten die gemaakt zijn op basis van heilzame planten, kruiden en bloemen en als doel hebben om het biologische evenwicht van de huid in stand te houden.
Wat is het biologisch evenwicht? Dat is: het in balans zijn van de zuurgraad, de vetmantel en de natuurlijke bacteriën in de huid.
Waarom is dit zo belangrijk? Omdat de huid ervoor zorgt dat we niet uitdrogen, niet onderkoelen en dat infecties niet binnen kunnen komen.

Hoe kun je ervoor zorgen dat dit biologisch evenwicht in stand blijft of komt?
Door gebruik van natuurproducten met huideigen ingrediënten. En door geen producten te gebruiken met synthetische toevoegingen.

Hoe herken je “groene” merken?
Zorg voor een betrouwbare leverancier van je natuurzuivere Beauty Producten of leer zelf de INCI (ingrediëntendeclaratie) lezen. Vaak zijn etiketten van producten misleidend. “groen” en dan toch parabenen of juist “geen parabenen”, maar dan toch synthetische toevoegingen of kleurstoffen, etc. Met googelen op de ingrediënten kom je ook een eind.

Minerals face

De biologische en 100% natuurzuivere producten uit de Organic Minerals verzorgingslijn zijn een geschikte keuze voor de jonge huid of voor de huid aangedaan door aandoeningen als bijvoorbeeld acné, allergie, eczeem of droogte. Het is ook mogelijk om Minerals producten te combineren met Argan producten en de aangedane huid ‘lokaal’ te behandelen.

1. Reinigen

Welk huidtype je ook hebt, een goede verzorging begint altijd met een intensieve reiniging: dé basis voor een mooie huid in balans. Wist je dat zonder goede reinging stap 2, verzorgen, en stap 3, verbeteren, lang zo krachtig niet zijn?

Multi Use Olie

Kies voor de olie die bij jou huid past! Breng een paar druppels aan op een nat wattenschijfje en haal je oogmake-up eraf. Daarna breng je een pompje aan op je gezicht en masseert het in met wat water. Haal dit eraf met een washand of compress doek.

Dode zee water

Breng het dode zee water aan op een wattenschijfje en breng dit aan op je gezicht. vermijd hierbij de ogen. Laat dit ongeveer 15 min zitten. Ga ondertussen even je tandenpoesten, je haar doen of even naar het toilet. Hierdoor kan het dode zeezout goed zijn werking doen! Dit zorgt ervoor dat je poriën open gaan staan je zuurgraad naar 8 gaat en de stofwisseling aangezet wordt tot opruimen!

2. Verzorgen

Na een goede reiniging kun je aan de slag met stap 2, de verzorging van je huid. Een goede verzorging voorziet in een optimale hydratatie en intensieve revitalisatie. Wanneer je de juiste producten gebruikt, maak je met een goede verzorging jouw huid klaar voor de volgende stap: verbetering.

Rozenwater

Spray de rozenwater over je gezicht. Dit zorgt ervoor dat de zuurgraad weer hersteld en de poriën zicht weer sluiten.

Multi Use Olie

Nu breng je een paar drupjes muli use olie aan op je gezicht. Deze trekt vrij snel in en laat geen vettig laagje achter. Dit is je dag/nacht verzorging!

Bovenstaande 3 producten zijn verkrijgbaar in voordeel tasjes in 3x 30 ml €24,95 of 3x 150 ml €69.

3. Verbeteren

Na een intensieve reiniging en een optimale verzorging, ben je bij stap 3 toe aan het verbeteren van je huid. Onze 100% natuurzuivere en biologische producten bieden je de mogelijkheid om het allerbeste uit jouw huid te halen.

Face Scrub

Scrub je huid 3 keer in de week met de dode zee zout face scrub. Hierin zit het dode zee zout en de verzorgende olie. Hierdoor ben je en diep gereinigd, zijn je dode huidcellen verdwenen en je bent direct verzorgd!

Dode zee modder

Gebruik de Dode Zee Modder 1x per week als masker of pakking. Vraagt de huid om intensieve behandeling door bijvoorbeeld huidproblemen, dan kan het masker of de pakking meerdere keren per week gebruikt worden.

Multi Use Butter

Gebruik de geurlijn die het beste bij je huid past. Verzorg dagelijk je lippen, droge plekjes en alle andere mogelijkheden om voor te gebruiken deze 1000 in 1! Ook heerlijk als verzorgend masker! Als je huid beschadigd of aangedaan is kun je dit 3 keer per dag aanbrengen.

Natuurzuivere Body, Hands and Feet scrub €19,95 125ml

Is een effectieve scrub voor het lichaam die als peeling en als verzorging werkt. Body Scrub bestaat uit Dode Zee Zout (met een hoge concentratie mineralen) en koudgeperste Zoete Amandelolie, Druivenpitolie, Avocado-olie en Jojobaolie verkregen uit de eerste persing. De Scrub staat garant voor een zachte, soepele en gezonde huid doordat het op subtiele wijze alle dode huidcellen verwijdert en de huid reinigt (Dode Zee Zout) en voedt (oliën). Door de heilzame werking van de oliën en het Dode Zee Zout, zet de Scrub de huid aan tot vernieuwing en herstel. Door de toevoeging van essentiële oliën werkt Body Scrub heilzaam bij uiteenlopende aandoeningen.

Toepassing:

Na gebruik van Body Scrub is een bodycrème of -lotion niet noodzakelijk. De Body Scrub kan zonder probleem driemaal per week worden gebruikt. Body Scrub is een uitstekende voorbereiding op een zonnebad. Door het verwijderen van dode huidcellen, krijgt de huid de kans om mooi bruin te worden en te blijven. Body Scrub is ook te gebruiken als Hand- en Voet Scrub en als zeep.

Gebruik:

Body Scrub  is zeer zuinig in gebruik. Roer de Scrub voor gebruik goed door met een spatel. Gebruik de Body Scrub altijd op een vochtige huid. Breng een kleine hoeveelheid Scrub aan op de huid en maak, met lichte druk op de huid, kleine, draaiende bewegingen. Houd deze beweging aan totdat de meeste zoutkorreltjes gesmolten zijn. Verwijder daarna de achtergebleven Scrub door de huid schoon te deppen met een vochtige doek of door het lichaam, de armen of de benen af te spoelen. Dep als laatste de huid droog.

Ingrediënten:

Dode Zee Zout, Avocado-olie*, Amandelolie*, Jojobaolie*, Druivenpitolie en essentiële olie
* uit gecontroleerde biologische teelt ( Per geurlijn verschilt de essentiële olie en in de rijstekiem lijn is er geen amandelolie of essentiële olie toegevoegd maar rijstekiem olie.)


Natuurzuivere Face Scrub €14,95

Is een effectieve gezichtsscrub die zowel als peeling en als verzorging werkt. Deze bestaat uit Dode Zee Zout (met een hoge concentratie mineralen) en koudgeperste Zoete Amandelolie, Druivenpitolie, Avocado-olie en Jojobaolie verkregen uit de eerste persing. De Scrub staat garant voor een zachte, soepele en gezonde huid doordat het op subtiele wijze alle dode huidcellen verwijdert en de huid reinigt (Dode Zee Zout) en voedt (oliën). Door de heilzame werking van de oliën en het Dode Zee Zout, zet de Scrub de huid aan tot vernieuwing en herstel. Door de toevoeging van essentiële olie werkt de Face Scrub heilzaam bij uiteenlopende aandoeningen.

Toepassing:
Na gebruik van de Face Scrub  is een dag- of nachtcrème niet noodzakelijk. De Face Scrub kan zonder probleem driemaal per week worden gebruikt. Let op! De Face Scrub kan ook worden gebruikt bij een te sterke doorbloeding van de huid. Let er in dat geval wel op dat er bij het aanbrengen géén roterende bewegingen worden gemaakt. Bij een te sterke doorbloeding van de huid wordt de Face Scrub, nadat hij is aangebracht en is ingetrokken, voorzichtig verwijderd met een vochtige compresdoek.
Gebruik:
De Face Scrub is zeer zuinig in gebruik. Roer de Scrub voor gebruik goed door met een spatel. Gebruik altijd op een vochtige huid. Breng een kleine hoeveelheid Scrub aan op de huid en maak, met lichte druk op de huid, kleine, draaiende bewegingen. Begin bij de neusvleugels, ga vervolgens door naar de neus, het voorhoofd, de huid rondom de mond, de wangen en als laatste de huid rondom de ogen. Houd deze beweging aan totdat de meeste zoutkorreltjes gesmolten zijn. Verwijder daarna de achtergebleven Scrub door de huid schoon te deppen met een vochtige doek of door het gezicht af te spoelen. Dep als laatste de huid droog.
Ingrediënten:
Dode Zee Zout, Avocado-olie*, Amandelolie*, Jojobaolie*, Druivenpitolie en essentiële* uit gecontroleerde biologische teelt ( bij de rijstekiem lijn is de amandelolie vervangen door rijstekiem olie en deze bevat ook geen essentiële olie)
Natuurzuivere Multi Use Butter €10,95
Is een ambachtelijk product met zeer veel toepassingen. De Butter heeft elk een andere heerlijke geur en bestaat voor 100% uit Sheabutter en koudgeperste Zoete Amandelolie, Druivenpitolie, Avocado-olie en Jojobaolie verkregen uit de eerste persing. Multi Use Butter maakt zelfs de meest extreem droge en vochtarme huid weer soepel, zijdezacht en heerlijk comfortabel. Door de toevoeging van essentiële Rozenolie werkt Multi Use Butter heilzaam bij uiteenlopende aandoeningen.

Toepassing:

Elke geur heeft een specifieke werking daarnaast heef het een effectieve verzorgende werking bij droge (scheen)benen, ellebogen, knieën, hielen, voeten en handen. Multi Use Butter stimuleert het natuurlijk herstellend vermogen van de huid. Daardoor werkt het heilzaam bij het verminderen van huidveroudering, vervellen van de huid, jeuk bij eczeem, insectenbeten, huidprikkeling door brandnetels. Multi Use Butter Roos kent vele toepassingen. Zo kan het gebruikt worden als: dagcrème bij een zeer droge, vochtarme of schilferige huid, intens verzorgende nachtcrème, (leave on) masker voor het gelaat, pakking voor handen en voeten, bodycrème, lippenbalsem, aftersun, hand- en voetcrème & huidverzorging na het scheren.

Gebruik:

Breng de Multi Use Butter driemaal daags dun aan op de (beschadigde of aangedane) huid. Door de samenstelling heeft de Butter iets langer nodig om in te trekken. Wanneer de Butter met warme handen wordt aangebracht, wordt het sneller opgenomen in de huid. Breng de Butter iets royaler aan bij gebruik als nachtcrème of leave on masker voor het gelaat en als pakking voor handen of voeten. Voor gebruik als nachtcrème is het advies de huid eerst even vochtig te maken met Rose Water Skinspray. Let op: Multi Use Butter is een butter en smelt in de zon.

Ingrediënten:

Sheabutter, Avocado-olie*, Amandelolie*, Jojobaolie*, Druivenpitolie en essentiële Rozenolie * uit gecontroleerde biologische teelt (de rijstekiem is geurloos en bevat dus geen essentiële olie ook is de amandelolie vervangen voor rijstekiem olie dus geschikt voor als je een notenallergie hebt)

Natuurzuivere Multi Use Olie €34,95

Is een ambachtelijk product dat snel intrekt. De olie bestaat voor 100% uit koudgeperste Zoete Amandelolie, Druivenpitolie, Avocado-olie en Jojobaolie verkregen uit de eerste persing. Multi Use Oil laat, na gebruik op de huid, geen vettig laagje achter maar voelt daarentegen zijdezacht en heerlijk soepel aan. Door de toevoeging van essentiële olie werkt Multi Use Oil heilzaam bij uiteenlopende aandoeningen.

Toepassing:

Gebruik Multi Use Oil als massageolie, handcrème, voetencrème, lichaamsolie, gelaatsverzorging, gelaatsreiniging, bodylotion, als reiniging van (oog) make-up, scheerolie, haarolie en ter bescherming van het haar bij föhnen.

Gebruik:

Gebruik Multi Use Oil altijd op een lichtvochtige huid. De olie wordt zo beter opgenomen. Gebruik voor het aanbrengen een lichtvochtig wattenschijfje of breng de olie met de vingertoppen op de huid aan en masseer hem in met licht draaiende bewegingen.

Ingrediënten:

Avocado-olie*, Amandelolie*, Jojobaolie*, Druivenpitolie en essentiële olie * uit gecontroleerde biologische teelt (de rijstekiem lijn bevat geen essentiële olie en de amandelolie is vervagen door rijstekiem olie)

Dode Zee Zout €14,95
Heeft een zeer gunstige invloed op de conditie van de huid en staat bekend om de helende werking bij huidklachten. Het bevat alle noodzakelijke mineralen die nodig zijn voor een gezond lichaam. Dode Zee Zout onderscheidt zich van ‘gewoon zout’ door het hoge gehalte aan magnesium en het brede spectrum aan sporenelementen. Het bevat meer dan 40 verschillende mineralen die elk een specifieke werking hebben. Het gebruik van Dode Zee Zout in een (hand- of voet-) bad maakt de huid sterker en vitaler.

Toepassing:

Dode Zee Zout bevat 40 verschillende mineralen, halogenen en sporenelementen. De concentratie is 7x sterker dan van andere zeeën en oceanen. Bovendien is het gehalte aan kalium en magnesium veel hoger. Deze unieke samenstelling van Dode Zee Zout is de belangrijkste factor voor de helende eigenschappen. Een bad in deze mineralen werkt ontspannend en kalmeert. De vochthuishouding van de huidcellen verbetert, zodat de huid gladder en strakker wordt. Een bad in een sterke concentratie Dode Zee mineralen verlicht ook klachten bij ernstige huidaandoeningen, reuma, mycose nagels en chronische ontstekingen. Daarnaast vermindert Dode Zee Badzout oedemen, verbetert het de werking van de schildklier en stimuleert het de uitscheiding van vetzuren uit het vetweefsel. Ook stimuleert het de bloedcirculatie en de huidstofwisseling en werkt het mee aan het herstel van eczeem, psoriasis, kloven, wratjes en voetschimmel.

Gebruik:

Gebruik ter ontspanning: Neem gedurende 30 minuten een bad waaraan vijf eetlepels Dode Zee Zout zijn toegevoegd. Neem bij huidproblemen driemaal per week een bad waaraan zeven eetlepels Dode Zee Zout zijn toegevoegd. Spoel het lichaam na het bad goed af. Gebruik bij kloven in de handen: Maak een handbadje en voeg hieraan drie eetlepels Dode Zee Zout toe. Laat de handen gedurende 10 minuten in het water ontspannen. Spoel na het handbadje de handen goed af. Herhaal dit dagelijks tot de kloven weg zijn. Gebruik bij kloven, eeltvorming, voetschimmel of wratjes: Maak een voetenbadje en voeg hieraan drie eetlepels Dode Zee Zout toe. Laat de voeten gedurende 10 minuten in het water ontspannen. Spoel na het voetenbadje de voeten goed af. Herhaal dit dagelijks tot de problemen verholpen zijn.

Ingrediënten: Dode zee zout. (eventueel verkrijgbaar met essentiële olie en heilzame kruiden)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dode Zee Modder Puur €14,95

Is zeer rijk aan mineralen en zouten. Al eeuwen lang wordt de zwarte modder daarom zowel therapeutisch als cosmetische gebruikt vanwege de diep reinigende werking. Dode Zee Modder is bijzonder heilzaam bij huidproblemen en huidverbetering, maar ook bij bijvoorbeeld spierpijn en reumatische aandoeningen.

Toepassing:

Dode Zee Modder heeft een diep reinigende werking waardoor de huid na toepassing van de Dode Zee Modder zacht, fris en soepel aanvoelt. De modder absorbeert oliën en vuil, verlicht pijn aan spieren en gewrichten en kalmeert en verfrist de huid. Dode Zee Modder als pakking aangebracht op het lichaam en het gelaat vermindert stress, vertraagt het verouderingsproces van de huid en versterkt het immuunsysteem waardoor de weerstand verbetert. Door de werking van de mineralen in de Dode Zee Modder verbetert het de spijsvertering, ontgift het en herstelt het de vochtbalans van de huidcellen, waardoor deze steviger worden. Daarnaast heeft Dode Zee Modder een heilzame werking op de bloedcirculatie en beïnvloedt het de stofwisseling op een positieve manier. Maar ook bij reumatische aandoeningen en huidziekten kan een modderpakking verlichting geven. Wanneer de modder wordt opgewarmd kan het, als warmtepakking, tevens ondersteunend werken bij het herstel van sportblessures en spierpijn.

Gebruik:

Gebruik de Dode Zee Modder 1x per week als masker of pakking. Vraagt de huid om intensieve behandeling door bijvoorbeeld huidproblemen, dan kan het masker of de pakking meerdere keren per week gebruikt worden. Breng de modder met een platte penseel, een sponsje of met de vingers aan op de gereinigde huid. Laat hierbij ogen, neus en mond vrij. Laat het masker of de pakking afhankelijk van de gevoeligheid en de conditie van de huid 1 tot 15 minuten inwerken. De vitaliserende werking van het masker kan kort na het aanbrengen een lichte prikkeling veroorzaken. Dit is volstrekt normaal.

Ingrediënten:

Dode zee modder

Dode Zee Water €19,95 

Bevat veel verschillende mineralen, waaronder magnesium, calcium en kalium. Daarnaast bevat het tien keer meer zouten en mineralen dan ander zeewater. Dode Zee Water is daardoor zeer geschikt voor de dagelijkse reiniging van gelaat en lichaam. De mineralen in Dode Zee Water hebben een ontspannende en hydraterende werking en voeden de huid. Bovendien versterken ze het celweefsel en hebben de mineralen een revitaliserende werking op het lichaam. Regelmatig gebruik van Dode Zee Water heeft een positief effect op de algehele gezondheid.

Toepassing:

Dode Zee Water is zeer geschikt voor het behoud van een gezonde en soepele huid. Het stimuleert een frisse en gezonde teint, harmoniseert het zuur-base evenwicht van de huid en helpt vroegtijdige ouderdomsverschijnselen van de huid te voorkomen. Dode Zee Water werkt zeer heilzaam bij huidproblemen als eczeem, psoriasis en acné. Het ondersteunt bij het reinigen van poriën en bij het verwijderen van huidschilfers. Daarnaast heeft het een ontgiftende werking en beïnvloedt het wondgenezing op een positieve manier. Dode Zee water is tevens te gebruiken bij ingegroeide teennagels en schimmelnagels. Dode Zee Water hydrateert de huid optimaal omdat het zout het vochtgehalte in de huid vasthoudt. Bovendien verwijdert Dode Zee Water dode huidcellen en heeft het een desinfecterende werking. Deze reiniging zorgt ervoor dat verzorgende producten na gebruik van Dode Zee Water beter door de huid worden opgenomen.

Gebruik:

Breng het Dode Zee Water aan op een wattenschijfje en dep, na reiniging met een Multi Use Oil, het Dode Zee Water op de huid. Laat even inwerken. Spray daarna met Rose water Skin Spray en sluit af met een Multi Use Butter of met een huidverzorgingsproduct uit de Argania lijn.

Rose Water Skin Spray €19,95

Is een rozen hydrolaat: het gedestilleerde water dat overblijft bij het winnen van etherische rozen olie. Rozen hydrolaat bevat nog resten vluchtige bestanddelen van de plant waardoor de Rose Water Skin Spray wordt opgenomen in de huid. Rozen hydrolaat staat bekend om zijn kalmerende werking en antiseptische eigenschappen.

Toepassing:

Rose Water Skin Spray heeft een samentrekkende, tonifiërende, cel-vernieuwende en verzachtende werking op de huid. Als kompres is Rose Water Skin Spray heilzaam bij ontstekingen, vooral van de huid rondom de ogen. Rozen hydrolaat werkt pijnstillend, verzachtend, verfrissend, verzorgend en ontspannend. Vanwege deze eigenschappen kan Rose Water Skin Spray uitstekend dienen als aftershave.

 

Gebruik:

Spray Rose Water Skin Spray, na het gebruik van Dode Zee Water, op de huid. Laat even inwerken en sluit af met Multi Use Butter, Multi Use Oil of met een huidverzorgingsproduct uit de Argania lijn.

 

Botanical Beauty Organic Minerals Argania Lijn

 

Argan face

De 100% natuurzuivere en biologische producten uit onze Organic Argania lijn op basis van Arganolie, ook wel bekend als ‘vloeibaar goud uit Marokko’, zijn een ware traktatie voor de huid. Kies voor deze productlijn wanneer je je specifiek wilt richten op een volwaardige anti-aging huidverzorging. Wil je het beste uit twee werelden, denk dan eens aan een combinatie van Argan en Minerals producten.

1. Reinigen

Wil je jouw huid in balans brengen of in balans houden? Wees je er dan van bewust dat een goede reiniging de eerste stap is op weg naar een stralende huid. Welk huidtype je ook hebt! Want zonder intensieve reiniging hebben stap 2, verzorgen en stap 3, verbeteren, lang niet zo veel effect.

De Argan Reinigingsmelk €21,95
Is een zachte en milde reiniging voor gelaat en decolleté. Door de toepassing van heilzame kruiden, aroma-oliën en voedende biologische ingrediënten, zoals Jojobaolie en Aloë Vera, wordt het biologische evenwicht van de huid hersteld.
De Jojobaolie verzorgt, werkt ontstekingsremmend, vertraagt de talgafgifte en reguleert de vochtbalans. De Aloë Vera verzacht en is helend. Door de samenstelling van de melk is het een ideaal product om vuil en make- up van de huid te verwijderen. Combineer dit product altijd met de Argan Reinigingslotion. De Reinigingslotion verwijdert restjes Reinigingsmelk en verfrist en verzacht.
Gebruik:
Breng de reinigingsmelk ’s ochtends en ’s avonds ruim aan op de huid en masseer licht in. Laat even intrekken en reinig daarna het gelaat met de Argan Reinigingslotion aangebracht op een lichtvochtig wattenschijfje.
Ingrediënten:
Zonnebloemolie*, Macadamiaolie*, Amandelolie*, Olijfolie*, Jojobaolie*, Aloë Vera*, Cocosolie*, Sheabutter*, Calendula extract*, Kamille extract*, Smeerwortel*, Sanddorn, Tea Tree, Salie, Elemi, Marjolein en Witte thee * uit gecontroleerde biologische teelt

De Argan Reinigingslotion €21,95

Reinigt, na gebruik van de Argan Reinigingsmelk, zacht en mild tot diep in de poriën, verfrist en bevordert een natuurlijke doorbloeding.

Door toepassingvan heilzame kruiden, aroma-oliën en verzachtende biologische ingrediënten, zoals Rozenwater en Aloë Vera, wordt het biologische evenwicht van de huid hersteld. De Argan Reinigingslotion reinigt zacht en mild tot diep in de poriën, verfrist, bevordert een natuurlijke doorbloeding en heeft een zacht verkoelend effect.

Gebruik de lotion om laatste restjes vuil en achtergebleven Argan Reinigingsmelk van de huid te verwijderen. Gebruik de lotion altijd in combinatie met de Argan Reinigingsmelk. De Argan Reinigingslotion verfrist, heeft een verkoelend effect en bevordert een natuurlijke doorbloeding. Het Rozenwater verzacht en verfrist daar waar de Aloë Vera kalmeert, verzacht en huidirritaties vermindert.

Schudden voor gebruik. Breng, na gebruik van de Argan Reinigingsmelk, de Argan Reinigingslotion ’s ochtends en ’s avonds aan op een lichtvochtig wattenschijfje en reinig de huid. Let op! Bij Hooikoorts of een pollenallergie kan de lotion nog weleens prikkelen. Neem in dat geval Rozenwater als alternatief.

Ingrediënten:

Rozenwater*, Aloë Vera*, Kamille extract*, Menthol, Lavendel, Hamamelis extract*, Eikenbast, Eucalyptus, Manuka-olie, Marjolein en Salvia* * uit gecontroleerde biologische teelt

2. Verzorgen

Nadat je jouw huid goed gereinigd hebt, kun je beginnen aan stap 2, het verzorgen van de huid. Verzorging met de juiste producten zorgt voor hydratatie en revitalisatie: de basis voor een stralende huid in balans.

De Argan Balancing Dagcrème €33

Hydrateert en verzorgt dankzij een combinatie van biologische ingrediënten, zoals Jojobaolie, Sheabutter, Sanddorn, Witte Thee Extract en Kamille. Deze hydraterende, vitaliserende Dagcrème ondersteunt het biologische evenwicht van de huid. Het is dagelijks de meest volwaardige verzorging van de huid voor alle huidtypen tot ongeveer 30 jaar.

De Jojobaolie verzorgt, werkt ontstekingsremmend, vertraagt de talgafgifte en reguleert de vochtbalans. Het Witte Thee Extract bevat veel anti-oxidanten.

Gebruik:

Breng, na reiniging met Argan Reinigingsmelk en Argan Reinigingslotion de Balancing Dagcrème ’s ochtends aan op de huid. Breng vóór de Dagcrème eventueel het Argan Antioxidanten Serum aan.
Ingrediënten:
Jojobaolie*, Macadamiaolie*, Zonnebloemolie*, Sheabutter*, Cocosolie*, Aloë Vera*, Amandelolie, Avocado-olie*, Sanddornolie, Teunisbloemolie*, Witte thee extract, Kamille extract*, Marjolein en Salvia * uit gecontroleerde biologische teelt

De Argan Balancing Nachtcrème €34
Met Jojobaolie en Avocado-olie verzorgt intens en herstelt zeer krachtig het biologische evenwicht van de huid. De Argan Balancing Nachtcrème is gedurende de nacht de meest volwaardige verzorging van de huid tot ongeveer 30 jaar.
De Jojobaolie herstelt en werkt ontstekingsremmend. De Avocado-olie voedt, verzorgt en verzacht de huid.
Gebruik:
Breng, na reiniging met Argan Reinigingsmelk en Argan Reinigingslotion de Balancing Nachtcrème ’s avonds voor het slapen gaan, aan op de huid. Breng vóór de Nachtcrème eventueel het Argan Antioxidanten Serum aan.
Ingrediënten:
Jojobaolie*, Macadamia-olie*, Teunisbloemolie*, Avocado-olie*, Cocosolie*, Zonnebloemolie*, Sheabutter*, Amandelolie, Calendula extract*, Witte thee extract, Smeerwortel*, Hoefblad*, Heermoes* en Vitamine E * uit gecontroleerde biologische teelt
De Argan Anti-Rimpel Crème €46,50
De Argan Anti-Rimpel Crème beschermt de huid tegen de gevolgen van het ouder worden door biologische Sheabutter, Jojobaolie, Arganolie en Calendulaolie. Dein de crème aanwezige ceramides zorgen voor een optimale vochtregulering en Q10 verbetert de huidstructuur door herstel van elasticiteit en stevigheid. Daarnaast beschermt het UVA filter de huid tegen de schadelijke effecten van daglicht.De Argan Anti-Rimpel Crème bevat ceramides, lichaamseigen vetten die verantwoordelijk zijn voor de structuur en het functioneren van de huid. Bij het ouder worden neemt het aantal ceramides en hun werking af, wat nadelige gevolgen heeft voor de structuur van de huid. Dit geldt ook voor Q10, de energieleverancier van onze huid. Q10 is belangrijk bij de celstofwisseling en is een krachtige antioxidant. Ook Q10 neemt af bij het ouder worden.

De Argan Anti-Rimpel Crème met UVA filter is de ideale dag- en nachtverzorging voor de huid vanaf 40 jaar. Het UVA filter in de Argan Anti-Rimpel Crème beschermt de huid tegen de schadelijke effecten van daglicht.

Let erop bij zonlicht de huid extra te beschermen tegen UVB straling met SPF.

Gebruik:
Breng, na reiniging met een Organic Minerals Multi Use Oil of de Argan Reinigingsmelk en Argan Reinigingslotion de Argan Anti-Rimpel Crème ’s ochtends en ’s avonds aan op de huid. Breng vóór de Anti-Rimpel Crème eventueel het Argan Antioxidanten Serum aan.
Ingrediënten:
Macadamiaolie*, Sheabutter*, Jojobaolie*, Teunisbloemolie*, Amandelolie, Avocado-olie*, Aloë Vera*, Arganolie*, Rosehipolie*, Cocosolie*, Q10, Witte thee extract, plantaardige UVA filter, Ceramide, Equisetum* en Q10
* uit gecontroleerde biologische teelt
De Argan Multi Repair Crème €44
De Argan Multi Repair Crème is een hydraterende anti-aging crème die dag en nacht verzorgt. De Multi Repair Crème ondersteunt het herstel van de beschadigde of schrale huid en is rijk aan biologische ingrediënten. Het UVA filter beschermt de huid tegen de schadelijke effecten van daglicht.
De Argan Multi Repair Crème met UVA filter herstelt, revitaliseert en hydrateert. De Arganolie heeft een heilzame werking, hydrateert, verzacht en voedt. De Argan Multi Repair Crème is een ideale dag- en nachtverzorging voor de huid vanaf ongeveer 25 jaar én voor de huid die wat extra aandacht behoeft vanwege beschadiging of schraalheid.

Het UVA filter in de Repair Crème beschermt de huid tegen de schadelijke effecten van daglicht. Let erop bij zonlicht de huid extra te beschermen tegen UVB straling met SPF.

Gebruik:
Breng, na reiniging met Organic Minerals Multi Use Oil of Argan Reinigingsmelk en Argan Reinigingslotion de Argan Multi Repair Crème ’s ochtends en ’s avonds aan op de huid. Breng vóór de Argan Multi Repair Crème eventueel het Argan Antioxidanten Serum aan.
Macadamiaolie*, Jojobaolie*, Sheabutter*, Cocosolie*, Arganolie*, Aloë Vera*, Calendula*, Avocado-olie*, Teunisbloemolie*, Rosehip*, Witte thee extract en plantaardige UVA filter
* uit gecontroleerde biologische teelt
De Argan Oogcrème €34
Hydrateert en beschermt de tere huid rondom de ogen dag en nacht op uiterst zachte en milde wijze door de heilzame kruiden en biologische koudgeperste oliën zoals Jojobaolie en Avocado-olie. De Argan Oogcrème is daarom zelfs geschikt voor de meest gevoelige huid.
De Oogcrème werkt heilzaam bij kringen, wallen en fijne lijntjes. De crème heeft een verstrakkend effect. De Jojobaolie versoepelt en beschermt. De Amandelolie is rijk aan vitamine E dat de tere huid rondom de ogen voedt en beschermt. De Argan Oogcrème is ook geschikt voor lensdragers.
Gebruik:
Breng, na reiniging met Argan Reinigingsmelk en Argan Reinigingslotion de Organic Argania Oogcrème met kloppende bewegingen van binnen naar buiten ’s ochtends en ’s avonds aan op de huid rondom de ogen.
Ingrediënten:
Jojobaolie*, Amandelolie, Sheabutter*, Avocado-olie*, Aloë Vera*, Cocosolie*, Rosehipolie*, Vitamine E en Calendula extract* * uit gecontroleerde biologische teelt
3. Verbeteren

Wanneer je het allerbeste uit jouw huid wilt halen, is aandacht voor huidverbetering onontbeerlijk. De huidvebeterende producten uit de Argania lijn zorgen voor een fris en stralend voorkomen door de huid in een optimale conditie te brengen én te houden.

Het Argan Antioxidanten Serum €48,50

Heeft een hydraterende gelstructuur. De in het serum aanwezige liposomen, gevuld met heilzame Aloë Vera en antioxidanten uit Edelweiss extract sluizen de werkzame stoffen de huid in. Zo ondersteunt het Serum de elasticiteit van de huid, gaat het rimpelvorming tegen en herstelt het de vermoeide, vochtarme huid.

Het Argan Antioxidanten Serum is een hydraterende en vitaliserende boost voor je huid.

Gebruik:

het Serum bij anti-aging en voor een krachtige hydratatie van de huid. Breng het Argan Antioxidanten Serum iedere ochtend en avond met de vingertoppen dun aan op de gereinigde huid en vóór het gebruik van de gewenste Argan Crème (Dagcrème, Nachtcrème, Anti-Rimpel Crème of Multi-Repair Crème).

Ingredienten:

Aloë Vera*, Liposomen, Calendula olie*, Cederhout en Kamille * uit gecontroleerde biologische teelt

Het Argan Facelifting Masker €27,50

Is geschikt voor de vermoeide, schrale, vochtarme of ouder wordende huid en geeft de huid nieuwe veerkracht door biologische oliën en kruiden, zoals Jojobaolie, Avocado-olie en Teunisbloem. Het Argan Facelifting Masker, dat direct een vitaliserend effect heeft, verfrist en verzacht. Een wekelijks masker houdt de huid in topconditie.

Het Argan Facelifting Masker is geschikt voor de vermoeide, schrale, vochtarme of ouder wordende huid. Let erop dat de actieve bestanddelen van het Argan Facelifting Masker een tintelende sensatie kunnen geven.

Gebruik:

Breng het Argan Facelifting Masker royaal en licht masserend aan op de schone huid. Laat het masker 20 minuten inwerken en verwijder dan de overtollige crème van dit “stay on mask”. Omdat het masker niet afgehaald hoeft te worden kan het Argan Facelifting Masker ook als nachtmasker aangebracht worden.

Ingrediënten:

Jojobaolie*, Zonnebloemolie*, Avocado-olie*, Calendula-olie*, Aloë Vera, Amandelolie, Cocosolie*, Sheabutter*, Teunisbloem*, Caroteen, Sanddorn, Cederhout en Elemi * uit gecontroleerde biologische teelt

De Organic Minerals Beengel €19,95

Ontspant de vermoeide, zware en onrustige benen. De Beengel draagt bij aan soepele aderen en aan het behoud van een sterke vaatwand. Daarnaast bevordert het een goede doorbloeding van de haarvaten. De krachtige aromaoliën hebben een cosmetische verzorging op spataderen.

Organic Minerals Beengel heeft een gunstige werking op het behoud van soepele aderen en een sterke vaatwand. De gel bevordert daarnaast ook een goede doorbloeding van de haarvaten. De Organic Minerals Beengel is rijk aan heilzame kruiden, aroma-oliën en Cypresse- en Latchenkieferolie. Deze krachtige aromaoliën hebben een cosmetische verzorging op spataderen en zorgen voor een ontspannende werking op de huid en de spieren van de onderbenen.

Gebruik:

Naar behoefte aanbrengen op de onderbenen. Begin bij de enkels en eindig bij de knieën. Masseer voor een intensievere werking de beengel met cirkelvormige bewegingen zacht in.

Ingrediënten:

Venenextract*, Latchenkieferolie, Cypresse, Eikenbast*, Hamamelis*, Kastanjeblad* en Macadamiaolie* * uit gecontroleerde biologische teelt

De Organic Minerals Voetenbalsem €17,95

Met heilzame kruidenextracten, ijslandsmos, thijm en kostbare aroma- en plantenoliën herstelt krachtig en verzorgt de droge, ruwe, gevoelige en vermoeide huid en werkt effectief tegen zweetvoeten.

De Voetenbalsem werkt bij regelmatig gebruik probleemoplossend bij huid- en nagelaandoeningen en helpt schimmelvorming te voorkomen. Daarnaast kan de balsem ook worden gebruikt bij voetmassages. De Organic Minerals Voetenbalsem helpt de huid zacht en soepel te blijven en voorkomt het eeltvorming.

Gebruik:

Breng de Voetenbalsem dun aan op de huid van de voeten. Masseer voor een intensievere werking de Voetbalsem zacht in.

Ingrediënten:

Sheabutter*, Thijm* en IJslands mos* * uit gecontroleerde biologische teelt

Natuurlijk Mooi Feet €36

Voetenbalsem en beengel in een mooie kraft verpakking.

Organic minerals zonnemelk €22,50

Beschermt de huid tegen UVA- en UVB-straling dankzij de natuurzuivere bestanddelen Zinkoxide en Titaandioxide. De zonnemelk is nano-vrij en smeert goed uit. De natuurzuivere ingrediënten zoals kokosolie, lijnzaadolie en zonnebloemolie hydrateren de huid en houden hem soepel. De antioxidant vitamine C beschermt, daar waar de calendula-, kamille- en jojobaolie en de sheabutter heilzaam werken en de huid kalmeren.

Gebruik de Organic Minerals Zonnemelk om de schadelijke effecten van zonlicht tegen te gaan.

Gebruik:

Breng vlak voor blootstelling aan de zon de Organic Minerals Zonnemelk rijkelijk aan op de huid. Herhaal dit regelmatig om de bescherming te behouden. Breng de zonnemelk in ieder geval opnieuw aan na zwemmen, transpireren of afdrogen. De Zonnemelk trekt beter in wanneer er eerst Multi Use Oil op de huid wordt aangebracht, eventueel in combinatie met Rose Water Skinspray. Let op! Stel Baby’s en jonge kinderen niet bloot aan direct zonlicht. Overmatige blootstelling aan de zon is gevaarlijk.

Ingrediënten:

Kokosolie* , Calendulaolie* en Sheabutter* * uit gecontroleerde biologische teelt

Aloë Vera Gel 150ml €22,50

De heilzame werking van Aloë Vera Gel is al vele eeuwen bekend. De pure gel, verkregen uit de bladeren van de Aloë Vera plant, werkt verzachtend, hydraterend, verkoelend en kalmerend. Aloë Vera Gel is daarom zeer geschikt als effectief verzorgingsproduct voor een aangedane, overgevoelige en kwetsbare huid.

De toepassingen van Aloë Vera zijn eindeloos vanwege de intens hydraterende en verzachtende eigenschappen. Zo kan de verfrissende Aloë Vera Gel worden gebruikt als bescherming tegen UV-stralen, maar werkt het ook verkoelend en herstellend bij zonnebrand. Daarnaast heeft de kalmerende gel een zeer positief effect op het herstellende vermogen van de huid.

Gebruik:

Aloë Vera Gel kan, naar behoefte, meerdere keren per dag worden aangebracht op de (aangedane) huid. De gel is tevens als masker te gebruiken. Breng hiertoe de gel aan op de gereinigde huid en laat 15 minuten inwerken. Haal vervolgens het masker met een warm compres af.

Ingrediënten:

Aloë Vera*, Kamille extract*, Jojobaolie*, Macadamiaolie*, Calendula exctract*, Menthol en Caroteen.
* uit gecontroleerde biologische teelt

Comments are closed.